Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2014

До уваги громадян! Перед інвестуванням коштів у житло необхідно перевіряти дозвільні документи забудовників

-

  Прокуратура Овідіопольського району у ході перевірки з’ясувала, що ділянка на території Таїровської селищної ради, на якій зводиться розрекламований житловий комплекс, не виділялася для будівництва багатоквартирного будинку. А роботи проводяться із грубими порушеннями містобудівного законодавства без дозвільних документів органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю.
    Така ситуація у майбутньому може стати підставою для відмови уповноважених органів у введенні в експлуатацію об’єктів і відмови у державній реєстрації права власності на придбані квартири.
       За цільовим призначенням на цій земельній ділянці дозволяється лише зведення складських приміщень, а саме незаконне будівництво розпочато на шляху проходу підземних інженерних мереж та в межах зони викидів забруднюючих речовин.
     Контролюючими органами забудовнику вже внесено припис про зупинення незаконних робіт та накладено штраф, однак вимоги контролерів ігноруються, а рекламна кампанія для залучення коштів громадян стає все активнішою.
       Прокурорська перевірка триває, а за її результатами будуть вжиті вичерпні заходи реагування.

    Органи прокуратури звертаються до громадян та закликають виважено укладати договори на інвестування коштів для придбання квартир, вимагати від забудовників надання дозвільних документів, які свідчать про правомірність будівництва.
      Такими документами є зареєстрована в ІДАБК в Одеській області Декларація про початок виконання будівельних робіт (у випадку коли будівництво ще не завершене) або Декларація про готовність об’єкта до експлуатації (при завершенні будівництва), в яких зафіксовано факт будівництва саме багатоквартирного житлового будинку.
       При встановленні фактів проведення будівельних робіт без дозвільних документів необхідно звертатися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області та до органів прокуратури.


          Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2709