Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2014

Прокуратура протидіє незаконним оборудкам із державною та комунальною власністю

-

   Державна і комунальна власність є фундаментом розвитку економіки України. Однак шляхом застосування незаконних оборудок охочих громадян чимало об’єктів вибувають із власності місцевих громад та держави.
    Однією зі злочинних схем одержання у власність комунального майна за заниженими цінами в обхід процедури приватизації є укладання підприємствами з міською радою удаваних договорів купівлі-продажу, міни, дарування.
     Так, за позовом прокуратури визнано недійсними договори купівлі-продажу, укладені між міськрадою та ТОВ «АРТ», щодо відчуження 23 об’єктів нерухомості в центрі Одеси вартістю майже 39 млн грн.
   Фактично між підприємством і міськрадою укладено договір міни, а вищевказані договори купівлі-продажу та дарування є удаваними. Таким шляхом об’єкти комунальної власності поміняно на об’єкт, що у 26 разів дешевший за них.
     Також ділки користуються процедурою звернення стягнення кредитором на предмет застави для вибуття майна з державної та комунальної власності. Так, прокуратура в апеляційній інстанції вже домоглася скасування рішення, яким із ТОВ стягнуто заборгованість через продаж держмайна – дитячого оздоровчого закладу «Орлятко» вартістю 2,4 млн грн.

    Загалом у цій сфері задоволено позовів прокуратури на загальну суму понад 110 млн грн, реально виконано судових рішень на майже 56 млн грн.

     Прес-служба прокуратури Одеської області



кількість переглядів: 2049