Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2017

Напрацювання за пріоритетними напрямками роботи органів прокуратури Одещини за І півріччя 2017 року (СЛАЙДИ)

-

  Органи прокуратури Одещини разом з іншими правоохоронними органами вживають заходів, спрямованих на утвердження законності у регіоні, запобігання та протидію проявам сепаратизму, корупції, бюджетним та земельним розкраданням, повернення незаконно відчужених, недоотриманих коштів, майна державі і територіальним громадам.
   Завдяки спільно вжитим заходам обласної прокуратури та Управління СБУ в Одеській області у 2017 році до суду направлено 17 обвинувальних актів за підозрами осіб у злочинах проти основ національної безпеки та територіальної цілісності держави.
    У цьому році прокуратура підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого судом чоловіка визнано винним у диверсії та засуджено до 13 років ув’язнення.
    На постійному контролі одеських правоохоронців перебуває розслідування подій 2 травня 2014 року та притягнення винних до відповідальності.
   Так, у цьому році органами поліції викрито та прокуратурою Одеської області повідомлено про підозри трьом фігурантів масових заворушень. Крім того складено повідомлення про підозри та оголошено у розшук ще трьох осіб, причетних до трагічних подій. Один із підозрюваних, за даними слідства, бере участь у бойових діях на стороні терористичної організації «ДНР».
   У рамках розслідування злочинних махінацій з нафтопродуктами у «схемі С.Курченка» у липні 2017 року завдяки вжитим заходам прокуратури, органів поліції, Управління СБУ в області та фіскальних органів регіону за рішенням суду застосовано спеціальну конфіскацію на користь держави всього майна Одеського нафтопереробного заводу та товариства з обмеженою відповідальністю «Енергія і газ Україна» вартістю понад 5 мільярдів гривень.
  Завдяки вжитим заходам прокуратури та фіскальної служби за закінченими кримінальними провадженнями у цьому році до бюджету відшкодовано близько 45 мільйонів гривень збитків.
   Прокуратурою вживаються заходи щодо протидії бюджетним розкраданням та проявам корупції.
    Так, під час розслідування мільйонних махінацій при будівництві очисних споруд на «Глибоководному випуску» слідчі прокуратури повідомили про підозру 11 фігурантам оборудок, у тому числі організатору – колишньому депутату Одеської міськради, трьом колишнім посадовцям облдержадміністрації та іншим.
     До суду слідчі прокуратури направили 23 обвинувальних акти у провадженнях про корупційні правопорушення. Серед обвинувачених - колишній суддя, працівник прокуратури, 10 працівників органів поліції та інші працівники правоохоронних органів.
   Так, у поточному році направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника відділу ГУ ДФС в Одеській області за фактом вимагання та одержання від підприємця хабара за безперешкодне складання актів взаємозвірок та  не нарахування обов’язкових платежів.
    Органи прокуратури області також здійснюють представницьку функцію, яку згідно з конституційними змінами наразі зосереджено на забезпеченні захисту інтересів держави у суді.
    Заходами представницького характеру у 2017 році прокурори повернули та попередили незаконне вилучення майже 1,5 тисяч гектарів земель Одещини.
     Реально виконано судових рішень (з урахуванням рішень минулих років) за позовами прокурорів на понад 330 мільйонів гривень.
       Прес-служба прокуратури Одеської області
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1213