Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2013

За незаконне стягнення платежів за оформлення паспорту розпочато кримінальне провадження

          Прокуратурою Одеської області закінчено перевірку, яка проводилася за інформацією, розміщеній у ЗМІ, щодо законності стягнення платежів за оформлення паспорту для виїзду за кордон Головним управлінням Державної міграційної служби України в області

Прокуратурою Одеської області закінчено перевірку, яка проводилася за інформацією, розміщеній у ЗМІ, щодо законності стягнення платежів за оформлення паспорту для виїзду за кордон Головним управлінням Державної міграційної служби України в області.

У ході перевірки встановлено, що посадові особи ДМС спонукали громадян до сплати платежів, які не передбачені Законом. Зокрема, законодавство чітко визначає вартість оформлення паспорту для виїзду за кордон у сумі 170 гривень, а фактично з громадян вимагали плату в розмірі від 300 до 800 гривень.

 За вказаними фактами прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 5742