Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2014

Кримінальне провадження за фактом замаху на захоплення адмінбудівлі в м.Одесі буде закрито в разі виконання вимог Закону

    

     Ситуація, що склалася у більшості регіонів нашої держави та особливо у столиці, викликає значне занепокоєння. Масові акції протесту громадян супроводжуються протиправними діями, спрямованими на загальну дестабілізацію ситуації у суспільстві.
      Наголошуємо, що Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» набрав чинності 2 лютого 2014 року. Разом із тим, він вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій, визначених вказаним Законом.
      У місті Одесі та області не відбувалося фактичного захоплення адміністративних будівель органів місцевої влади та не здійснювалося блокування вулиць.
      Разом із тим, кримінальне провадження, розпочате правоохоронними органами за заявою голови обласної ради щодо замаху на захоплення адмінбудівлі по просп. Шевченка, 4, буде закрите відповідно до ст. 3, якщо Закон вступить у дію.
     Ще раз наголошуємо, що застосування Закону можливе лише після фактичного вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності таких дій:
     1) звільнення всіх зайнятих в місті Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель чи приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, та зняття інших перешкод для належного функціонування зазначених об'єктів;
     2) розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту;
     3) розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів тощо у місті Києві й інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.
      Закон не передбачає можливості часткового виконання його положень. Тому у разі невиконання до 17 лютого вимог, цей Закон втрачає чинність з дня, наступного за останнім днем цього строку.
      Уваги заслуговує виважена громадянська позиція кожного мешканця Одещини, злагоджена взаємодія правоохоронців та місцевої влади, що сприяє підтриманню стабільної ситуації в регіоні.
      Офіційно повідомляємо, що робота органів прокуратури області в тісній скоординованій взаємодії з іншими правоохоронними органами здійснюється на належному рівні з метою підтримання законності та правопорядку.


Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 4050