Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2014

Прокуратурою виявлено та припинено діяльність низки формальних громадських формувань з охорони правопорядку

-

         Прокуратурою області проведено перевірки додержання вимог Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».

Так, відповідно до чинного законодавства та наказів МВС України члени громадських формувань з охорони правопорядку і державного кордону мають право на придбання та зберігання пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями.

Водночас, у ході перевірок установлено численні порушення. Зокрема, формування створюються формально та не проводять діяльність, передбачену статутними документами.

Так, на території Приморського району Одеси з числа зареєстрованих громадських формувань 7 існують формально, оскільки статути з райвідділом міліції не узгоджували, інформації щодо керівного складу, а також список членів формувань не надавались.

В особових справах членів формувань, заведених в Котовському МВ, Ширяївському РВ ГУ МВС України в Одеській області, довідки, інформації про їх перевірку на наявність судимостей, перебування на спеціальних обліках відсутні.

Аналогічні порушення виявлено прокурорами Овідіопольського, Арцизького та Березівського районів.

Внаслідок цього, громадянам, які нібито є членами таких формувань, безпідставно видаються дозволи на придбання пристроїв, споряджених гумовими кулями.

За результатами проведених перевірок органами прокуратури області внесено 43 подання, припинено діяльність 18 громадських формувань. До дисциплінарної відповідальності притягнуто10 посадових осіб, з них два співробітника ГУ МВС України в Одеській області, зареєстровано кримінальне провадження. Наразі анульовано 80 дозволів на зберігання пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 
 



кількість переглядів: 2322