Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2015

Відбулося розширене засідання колегії прокуратури Одещини

-

  У прокуратурі області пройшло розширене засідання колегії прокуратури регіону щодо заходів, спрямованих на підвищення ефективності їх діяльності та основних завдань на поточний період.
  Революційні події, які відбулися у суспільстві, мали наслідком кардинальний перегляд місця та ролі прокуратури у системі державних інституцій.
  Поряд із цим, зміна функцій та законодавче обмеження повноважень прокурора не позбавили його можливості реагувати на порушення Закону, а навпаки, налаштували на більш ефективне використання можливостей процесуального керівництва та захисту інтересів громадян і держави в суді.
  Так, найважливішими пріоритетами у роботі прокуратури є розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності, повернення коштів, незаконно виведених колишніми високопосадовцями за межі України, протидія корупції, забезпечення конституційних прав учасників кримінального процесу тощо.
  Зокрема, триває досудове розслідування за фактом подій біля ОДА та за фактом незаконного обмеження конституційних прав громадян на мирні зібрання в місті, коли за позовом виконкому міської ради судом введено заборону на проведення мирних зібрань в період з 25 листопада по 31 грудня 2013 року.
   До суду спрямовано 109 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, з яких 88 – про одержання неправомірної вигоди.
   Також у лютому цього року до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо прокурора, який за пособництва свого знайомого вимагав та одержав хабар у розмірі 70 тис. дол. США за не притягнення особи до кримінальної відповідальності.
  Крім того, триває робота у напрямку протидії організованій злочинності. Так, за минулий рік правоохоронними органами знешкоджено 12 злочинних угруповань, серед яких у бюджетній сфері, фінансово-кредитній системі та злочинні групи із корумпованими зв’язками.
  За результатами колегії її учасниками прийнято рішення про розроблення комплексу заходів, спрямованих на усунення наявних недоліків та прорахунків, удосконалення організації прокурорсько-слідчої діяльності та забезпечення її ефективності в умовах законодавчих змін.

   Прес-служба прокуратури Одеської області
кількість переглядів: 3075