Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2015

Прокурор області Роман Говда: одним із пріоритетів роботи прокуратури є протидія незаконному будівництву та повернення земель водного фонду

-

  Питання протидії незаконному будівництву, законності використання земель, у першу чергу, узбережжя моря та інших водних об’єктів перебуває на постійному контролі органів прокуратури області. Про це йшла мова на брифінгу прокурора області Романа Говди.
  Так, прокуратура оперативно реагує в судовому порядку на факти незаконної забудови земель Одещини.
  Лише за 5 місяців цього року прокурорами до суду заявлено близько 70 позовів про скасування декларацій на будівництво, свідоцтв про право власності на самочинно зведені об’єкти та про готовність до експлуатації закінчених будівництвом об’єктів, а також про їх знесення. Слід відмітити, що 80 відсотків цих позовів стосуються незаконного будівництва на території Одеси.
   Крім того, на підставі листів прокуратури обласним Департаментом архітектурно-будівельного контролю скасовано 20 таких декларацій.
  При цьому увагу присутніх представників ЗМІ звернуто на те, що органи контролю та власники державних, комунальних земель самостійно на факти незаконного будівництва не реагували (жодного матеріалу до прокуратури у цьому році не надходило). Також прокуратурою вживаються заходи для виконання рішень судів, які набрали законної сили. Зокрема, забезпечено виконання рішення суду, яким задоволено позов прокурора та розірвано договір оренди земельної ділянки площею 80 га, вартістю 5 млн грн на узбережжі Чорного моря та Будацького лиману.
   Журналістів також проінформовано про те, що прокуратурою вивчається законність будівництва на піщаній косі Чорного моря поблизу села Лебедівка Татарбунарського району та готується позов до суду про знесення самобуду.

    Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3249