Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2015

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно колишніх міліціонерів (ФОТО)

-

Органами прокуратури Одещини постійно вживаються заходи у напрямку протидії корупції, зокрема серед співробітників правоохоронних органів.

«Прокуратурою Одеської області 17.07.2015 до Приморського районного суду м. Одеси скеровано обвинувальний акт відносно 4 колишніх міліціонерів», - про це повідомив прокурор області Роман Говда.

Правоохоронці підозрюються у вчиненні низки кримінальних правопорушень, а саме ч.3 ст.368, ч. 2 ст. 28, ч.3 ст.371, ч. 2 ст. 28, ч.2 ст.365, ч.2 ст.162, ч. 2 ст. 28 ч.2 ст.186 КК України.

Установлено, що восени минулого року підозрювані погрожували мешканці м. Луганськ притягненням до кримінальної відповідальності за крадіжку та примушували сприяти в одержанні неправомірної вигоди від громадян за зберігання маріхуани.

Так, через соціальні мережі зі сторінки дівчини міліціонери пропонували чоловікам знайомитися та спільно проводити час, у тому числі вживати наркотичні засоби (марихуану).

У подальшому, під час зустрічі один з них затримував їх та створював видимість оформлення вилучення наркотиків, начебто для подальшого притягнення затриманого до кримінальної відповідальності.

Погрожуючи ув’язненням до слідчого ізолятору, підозрювані вимагали неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Так один із чоловіків заплатив міліціонерам за «звільнення» 52 тис грн. Також правоохоронці відкрито викрали у нього телефон вартістю 300 доларів США.

Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тривання під вартою з можливістю внесення застави, двоє – внесли. При продовженні міри запобіжного заходу громадянам, що перебували під вартою судом виключено можливість внесення застави.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 3268