Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2015

Факти, викладені у публікації, не відповідають дійсності

-

Прокуратура Одеської області офіційно спростовує розповсюджену окремими Інтернет-виданнями інформацію з приводу нібито розподілу керівних посад у місцевих прокуратурах Одеської  області поза конкурсом.

Прокурором  Одеської області призначено проведення службової перевірки з метою встановлення автентичності електронного листа з переліком назв місцевих прокуратур та прізвищ працівників у ньому, а також мети його створення.

Разом з цим, повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про прокуратуру» у редакції від 02.07.2015 призначення будь-кого на керівну посаду у місцевій прокуратурі неможливо без проведення чотирирівневого конкурсу.

Вказаний конкурс передбачає тестування на знання законодавства, загальний рівень інтелектуального розвитку та визначення особистісних характеристик кандидатів, а також співбесіду кандидатів з конкурсною комісією, до складу якої, окрім учасників, визначених Генеральним прокурором України, входитимуть три особи, визначені Верховною Радою України.

Тестування здійснюватиметься із використанням комп’ютерної техніки в автоматизованому режимі, а його результати зберігатимуться в електронному вигляді на сервері Генеральної прокуратури України.

Для забезпечення прозорості та об’єктивності при проведенні конкурсу у якості спостерігачів запрошуються представники міжнародних та міжурядових організацій, члени Консультативних рад про Генеральній прокуратурі та прокуратурах регіонів, працівники вищих навчальних закладів, на базі яких проводиться тестування.

Призначення на посади керівників місцевих прокуратур здійснюватиметься Генеральним прокурором України після розгляду трьох кандидатів, що отримали найкращі результати за наслідками тестування та співбесіди з конкурсною комісією.

В аналогічному порядку регіональним прокурором призначатимуться  перші заступники та заступники керівників місцевих прокуратур.

кількість переглядів: 3223