Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2015

Прокуратура повернула державі дитячий оздоровчий табір на узбережжі Чорного моря

-

Вищий господарський суд України скасував необґрунтовані судові рішення у справі про витребування із незаконного володіння приватного підприємства цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Сонячний». Табір загальною площею понад 5000 кв м розташований на земельній ділянці площею 2 га в смт Сергіївка Одеської області.

У 2006 році Сергіївською селищною радою прийнято рішення про реалізацію майна дитячого оздоровчого табору приватному підприємству за 225 тис грн.

Прокуратурою досліджено законність розпорядження майновим комплексом та встановлено грубі порушення вимог чинного законодавства. Оскільки нерухоме майно дитячого табору «Сонячний» є державною власністю, управління ним здійснює Фонд державного майна України, а Сергіївська селищна рада розпорядилась ним з перевищенням наданих повноважень.

З метою захисту інтересів держави Білгород-Дністровська міжрайонна прокуратура направила до суду позов про визнання недійсними рішення селищної ради та договору купівлі-продажу. Рішенням господарського суду Одеської області від 10.05.2011, яке набрало законної сили, позов задоволено.

У зв’язку з тим, що приватне підприємство відмовилось повертати дитячий табір, прокуратура звернулась до господарського суду з позовом про витребування вказаного майна.

Однак судами першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позовних вимог відмовлено.

У серпні цього року постановою Вищого господарського суду України скасовано рішення судів попередніх інстанцій і ухвалено нове, яким задоволено позов прокуратури про витребування цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Сонячний» на користь держави.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2826