Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2015

Прокуратура Одещини попередила незаконне використання близько 14 млн грн бюджетних коштів

-

Господарським судом області у повному обсязі задоволено позов прокуратури Одещини в інтересах держави до сільської ради та товариства з обмеженою відповідальністю.

Позовні вимоги прокуратури полягали у визнанні недійсними рішення комітету з конкурсних торгів і договору про закупівлю робіт із будівництва дитячого садка на 80 місць у Біляївському районі на суму майже 14 млн. грн.

Так, підставою позову стали результати прокурорської перевірки, які засвідчили, що на момент проведення торгів та укладання цього договору відповідні бюджетні асигнування в зазначеному розмірі були відсутні.

Крім того, підприємство-переможець не відповідало кваліфікаційним критеріям, які пред’являлись для учасників закупівлі. На підприємстві, окрім директора, інші особи не працювали, а роботи з виконання аналогічних договорів не виконувались. Більш того, до комітету конкурсних торгів директором надано недостовірну інформацію.

У квітні цього року вироком Біляївського районного суду, залишеним без змін апеляційним судом Одеської області, директора підприємства-переможця визнано винним у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2745