Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2015

Прокуратура розслідує факт незаконної видачі зброї громадянину Китаю

-

Органами прокуратури Одещини у зв’язку з випадками незаконного поводження зі зброєю, використання пристроїв травматичної дії проводилися перевірки. Вони засвідчили, що однією з підстав для видачі дозволів на придбання травматичної зброї стали довідки про членство в громадських формуваннях з охорони громадського порядку.

За фактами отримання незаконних дозволів на придбання зброї зареєстровано кримінальні провадження, у тому числі й відносно відповідальних працівників ГУ МВС в області.

Зокрема, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за   ч. 1 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України (перевищення влади або службових повноважень; службове підроблення).

Установлено, що колишній начальник відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду ГУМВС України в області незаконно видав громадянину Китаю дозвіл та саму зброю для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями. Однак чинним законодавством передбачено, що отримати дозвіл на право придбання пристрою травматичної дії чи вогнепальної зброї може лише громадянин України. 

         У ході слідства з’ясувалося, що підставою для видачі дозволу та зброї слугував завідомо недостовірний офіційний документ – посвідчення, відповідно до якого громадянин Китаю є військовослужбовцем Збройних сил України, має спеціальне звання – старший прапорщик та занесений до інформаційної бази обліку власників зброї, як військовослужбовець, що не відповідало дійсності.         

         Крім того, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 358 КК України за фактом використання громадянином підробленого офіційного документу при отриманні дозволу на придбання, носіння та зберігання засобу вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями. Так, чоловік використав документ однієї з газет  про те, що він нібито працює там журналістом.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2567