Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2015

В Одесі засуджено громадянина за готування умов для посягання на територіальну цілісність України

-

Суворовським районним судом м. Одеси громадянина засуджено до 3 років обмеження волі з конфіскацією майна за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110, ч. 2    ст. 309 КК України.

Прокуратура Одеської області підтримувала державне обвинувачення.

Так, чоловіка визнано винним у готуванні створення умов для посягання на територіальну цілісність України та незаконному придбанні і зберіганні наркотичного засобу у великих розмірах без мети збуту.

Нагадаємо, що у липні цього року управлінням СБУ в області розпочато кримінальне провадження за фактом умисних дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У ході досудового розслідування установлено, що в період з січня по квітень 2015 року вказаний громадянин, будучи редактором інформаційного Інтернет-порталу, умисно створював передумови для подальшого незаконного проголошення державного утворення з проектною назвою «Бессарабія» на території Арцизького, Білгород-Дністровського, Болградського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського, Ренійського, Килійського, Ізмаїльського районів Одеської області.

Під керівництвом прокуратури регіону органом досудового розслідування на підтвердження його вини зібрано ряд доказів, під вагою яких чоловік визнав свою вину повністю.

Крім того, обвинувачений ініціював укладення угоди про визнання винуватості та погодився на покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки, а також зобов’язався давати покази та співпрацювати з органами досудового розслідування у викритті кримінального правопорушення, вчиненого іншими особами.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3386