Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2015

Роман Говда: до 12 років позбавлення волі засудженого чоловіка, що керував веденням обстрілів у зоні АТО проти українських військових (ФОТО)

-

Прокуратура області підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого громадянина засуджено до 12 років позбавлення волі за сприяння діяльності терористичної організації та участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих формувань. Про це у ході брифінгу повідомив прокурор Одеської області Роман Говда.        

Установлено, що у липні 2014 року чоловік приїхав з Молдови до м.Одеси, перетнувши державний кордон України. Того ж дня він на рейсовому автобусі виїхав до м. Донецьк та був зарахований до складу учасників терористичної організації «ДНР», отримавши позивний «Академік».

Прибувши до Донецької області, чоловік пройшов навчання поводження з важким озброєнням (у т. ч. БМ-21 «Град») для ведення  бойових дій, направлених проти бійців сил АТО.

Пізніше засудженого направлено в якості старшого офіцера реактивної батареї до м. Іловайськ Донецької області.  

Декілька місяців «Академік» керував веденням вогню з бойових машин у напрямку населених пунктів Кутейниково, Нижня Кринка та Верхня Кринка Донецької області, де розташовувалися українські військові.

Також засуджений, перебуваючи на околиці м. Макіївка, керував веденням вогню з двох РСЗВ БМ-21 «Град» у напрямку населених пунктів Піски та Опитне на Донеччині.

         У травні 2015 року його затримано правоохоронцями  поблизу пункту пропуску «Маяки-Удобне».

         У ході обшуку правоохоронці вилучили  ключ до БМ-21 для запуску реактивних ракет «Град», а також флеш-носії з даними щодо тактичної та практичної військової підготовки, розрахунків та звітів проведення бойових стрільб із вогнепальної зброї, військової техніки, спеціалізоване програмне забезпечення в комплекті із топографічними картами Донецької, Луганської областей тощо.

        

            Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3480