Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2015

Прокуратура повідомила про підозру Іналу Ардзінбі у вчиненні злочинів проти основ наіональної безпеки України

-

    Прокуратурою Одеської області заочно повідомлено про підозру громадянину РФ Іналу Ардзінбі у вчиненні тяжкого злочину, а саме у готуванні до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України та державного кордону, порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України).
     Слідством установлено, що в період з січня по квітень 2015 року, перебуваючи на території Російської Федерації, вказаний громадянин у злочинній змові з іншими особами підшукував співучасників та умисно створював передумови для незаконного проголошення суверенного державного утворення «Бессарабія» на території південного заходу Одещини.
     До складу так званої «республіки» мали входити території Арцизького, Білгород-Дністровського, Болградського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського, Ренійського, Кілійського, Ізмаїльського районів, що призвело б до незаконної зміни меж території України та державного кордону.
    Крім того, вказаний громадянин підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину - участі у терористичній організації «ДНР» та організаційному сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
     Правоохонцями в кінці жовтня 2015 року його оголошено у міжнародний розшук.
     Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СВ СБУ України в Одеській області.

     Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3447