Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2016

Прокуратура області скерувала повідомлення про підозру судді Приморського районного суду Одеси у винесенні незаконних рішень (ВІДЕО)

-

   Сьогодні, 4 березня, за дорученням заступника Генерального прокурора України – прокурора області Давіда Сакварелідзе прокуратурою скеровано повідомлення про підозру судді Приморського районного суду Одеси у постановленні неправосудного рішення. Про це у ході брифінгу повідомив перший заступник прокурора області Олег Жученко.
    Установлено, що у справі за позовом ТОВ до фермерського господарства та фізичної особи суддя наклав арешт на майно господарства та дозволив реалізацію врожаю на користь відповідача. Таким чином, кошти від продажу урожаю з фруктового саду у Біляївському районі площею 50 га надходили на рахунок підприємства-позивача.
    Вказане рішення ухвалене із грубим порушенням норм матеріального і процесуального права. Оскільки метою застосування заходів забезпечення позову є захист інтересів учасника процесу, а не позбавлення чи порушення прав інших осіб.
     Крім того, закон не передбачає права суду надавати дозвіл на реалізацію будь-якого майна або продукції.
     Таким чином суддя фактично наперед визначив результати справи, частково задовольнивши вимоги позивача, чим перешкодив діяльності фермерського господарства. Вказане рішення у кінці 2014 року скасоване апеляційною інстанцією.
    Та це не єдине неправосудне рішення, винесене суддею Приморського районного суду. У 2014 році він безпідставно визнав за двома фізичними особами право власності на майно банку.
      Завдяки судді подружжя незаконно отримало у власність житловий будинок на Французькому бульварі площею майже 200 кв. м та земельну ділянку площею 600 кв. м. У 2014 році будинок оцінено у понад 250 тис доларів США.  Це рішення суддя прийняв, незважаючи на те, що у матеріалах справи відсутні докази, які б свідчили про погодження з банком погашення заборгованості шляхом передачі громадянам у власність майна. Апеляційною інстанцією це неправосудне рішення судді скасовано.
     Прокурор також зазначив, що через незрозумілі причини суддя вже тривалий час не з’являється на своєму робочому місці, тому повідомлення про підозру складено та відповідно до вимог КПК направлено вказаній особі.

     Подробиці брифінгу дивіться на офіційному каналі прокуратури Одеської області у Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=WJo_kTEVvYs&feature=em-upload_owner


      Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2752