Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2016

Задоволено клопотання прокуратури про взяття під варту та відсторонення від посади керівника Інституту сільського господарства НААН України (ФОТО)

-

       Судом 31 серпня задоволено клопотання прокуратури Одещини про обрання керівнику Інституту сільського господарства  НААН України запобіжного заходу у вигляді тримання піл вартою.
       Поряд із цим визначено розмір застави у 3 млн грн, хоча прокуратура орієнтувала суд на 10 млн грн. Наразі посадова особа наукової установи перебуває під вартою. Крім того керівника інституту за клопотанням прокуратури відсторонено від займаної посади. Про це проінформував журналістів у ході брифінгу керівник регіональної прокуратури Олег Жученко.  
       Як повідомлялося раніше, слідчими прокуратури спільно з працівниками СБУ «на гарячому» затримано виконувача обов’язків Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України.
       Директор установи одержав від керівника дослідного господарства, що є структурним підрозділом інституту, 500 тис грн за уникнення перевірки підприємства та збереження його на посаді.
       Слід зазначити, що «вирішення» вказаного питання посадовець оцінив у 3 мільйони гривень, однак отримав від директора господарства частину обумовленої суми.
       Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за  ч. 4 ст. 368 КК України.
 

        Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2890