Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Генеральний прокурор України провів робочу нараду у прокуратурі Одеської області (ФОТО)

-

У четвер, 22 вересня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко перебуваючи з робочим візитом на Одещині, нагородив працівників прокуратури та проінспектував оновлене приміщення прийому громадян у прокуратурі Одеської області.
«Найкраща приймальна, яку я бачив сьогодні. У людей дійсно комфортні і сучасні можливості подання заяв», - зазначив Юрій Луценко.
Разом з тим, Юрій Луценко сказав, що задоволений формою прийому звернення громадян в прокуратурі. «Форма прийому звернення, яка була запропонована обласним прокурором, мене дуже задовольняє і обов’язково будемо це робити по всій Україні», - зазначив він.
Також Генеральний прокурор зупинився на резонансних подіях, які мали місце у регіоні, та результатах їх розслідувань.
Зокрема, він нагадав, що в результаті спільних з Національною поліцією дій було викрито та припинено діяльність організованого злочинного угруповання, яке протягом 5 років діяло в селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області.
Генпрокурор звернув увагу присутніх прокурорів на необхідності повернення незаконно захоплених земель до державної, комунальної власності, громадам. «Це завдання номер один для Миколаївської, Херсонської, Одеської областей, будь-якої іншої курортної області. Повернення земель назад в громаду, вільний доступ до землі, до води - є вашим пріоритетом», - підкреслив Юрій Луценко.
Під час свого виступу Генеральний прокурор подякував тим, хто займався розслідуванням трагічних подій, які відбувалися у 2014 році. «Сьогодні уже підписана і буде оголошена підозра колишньому першому заступнику Одеської обласної державної адміністрації у тому, що він організував заворушення біля облдержадміністрації», - зазначив Юрій Луценко.
Крім того, він повідомив, що має намір внести подання про скасування депутатської недоторканності з екс-голови обласної державної адміністрації, який підозрюється в причетності до цих подій. «Побиття десятків мирних людей, з комусь симпатичними, комусь не симпатичними політичними поглядами, не допустимо і тільки покаранням організаторів можна раз і назавжди припинити цю історію», - наголосив Генпрокурор.
Заслухавши хід слідства про події 2 травня 2014 року, Генеральний прокурор констатував значні зрушення у розслідуванні подій на Грецькій площі та встановленні осіб, причетних до трагедії.
Також Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом зустрічатиметься з представниками ООН з метою залучення європейських експертів для спільної експертизи щодо причин смерті людей, які загинули у Будинку профспілок.
На завершення Юрій Луценко зазначив, що має бути відповідальність усіх осіб незалежно від політичних поглядів, за порушення громадського порядку та результати, які принесли такі тяжкі наслідки.
 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2677