Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2016

За клопотанням прокуратури області продовжено строк тримання під вартою меру Затоки та колишньому голові земельної комісії

-

У вівторок, 18 жовтня, судом задоволено клопотання прокуратури Одещини та продовжено строк тримання під вартою голові смт Затока та колишньому керівнику земельної комісії.
Обвинувальний акт щодо вказаних осіб призначено до судового розгляду.
Нагадаємо,  у січні 2016 року правоохоронці викрили мера Затоки та двох спільників на махінаціях із землею на Чорноморському узбережжі. Вартість незаконно відчуженої рекреаційної землі у першій лінії моря складає майже 50 млн грн.         
Установлено, що у 2014 року керівник селищної ради спільно з головою земельної комісії та головним архітектором міста незаконно вивели із комунальної та передали у  приватну власність земельну ділянку площею понад 3 гектари. Землю підозрювані розділили між 66 пов’язаними особами. 
 Слід зазначити, уже притягнуто до кримінальної відповідальності одного з фігурантів справи - колишнього начальника управління містобудування та архітектури Білгород-Дністровської міськради. Судом затверджено угоду про визнання архітектором винуватості та засуджено до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 
кількість переглядів: 2956