Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2017

Повторний рейд прокуратури Одещини: у Південній виправній колонії №51 виявлені порушення не усунуто (ВІДЕО)

-

Нагляд за додержанням прав засуджених та ув'язнених є одним з пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Одещини.

 Так, прокуратурою області у порядку контролю нещодавно проведено повторну перевірку у Південній виправній колонії № 51.

Прокурори з’ясували, що після січневої раптової позапланової перевірки мало що змінилося. Установлено незадовільне виконання вимог щодо усунення порушень кримінально-виконавчого законодавства, як з боку керівництва виправної установи, так і керівництва Південного міжрегіонального Управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації.

У зв’язку із цим прокуратура Одещини звернулася до Міністерства юстиції України з метою приведення у відповідність до Закону стану утримання засуджених та ув’язнених у цій установі, а також вирішення питання про подальше перебування на займаній посаді керівника ПВК № 51.

Нагадаємо, що 24 січня перший заступник прокурора Одеської області Олександр Саулко та начальник профільного відділу прокуратури Володимир Коломієць позапланово перевірили умови тримання осіб у Південній виправній колонії № 51.

Виявлено порушення прав засуджених на належні умови утримання, охорону здоров'я та матеріально-побутове забезпечення.

Засуджені, на яких накладені дисциплінарні стягнення, утримуються в нелюдських умовах, а саме у напівпідвальних приміщеннях без денного освітлення.

Вкрай незадовільним є рівень надання медичної допомоги засудженим, більшість приміщень медчастини взагалі непристосовані для цього. Ув’язнені позбавлені можливості купувати продукти харчування та предмети першої необхідності, через відсутність належного асортименту у крамниці.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 


кількість переглядів: 3298