Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2017

Прокуратура Одеської області оскаржила рішення суду про обрання запобіжного заходу голові Кілійської райдержадміністрації

-

   У четвер, 18 травня, прокуратура Одеської області оскаржила в апеляційному порядку рішення Приморського районного суду про обрання запобіжного заходу голові Кілійської райдержадміністрації.

   Судом посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в 1 млн грн, яку наразі внесено. Поряд із цим прокуратура у своєму клопотанні наполягала на встановленні суми у 5 млн грн.

    На теперішній час існує ризик використання посадовцем наданої влади для перешкоджання кримінальному провадженню та здійсненню незаконного впливу на свідків - працівників  держоргану.

    Наразі прокуратура звернулася з клопотанням про відсторонення вказаної посадової особи.

      Нагадаємо, що 12 травня, одеські правоохоронці викрили на хабарництві керівника Кілійської райдержадміністрації та головного спеціаліста. 

Спеціаліст вимагала понад 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди від особи за поновлення договору оренди на земельну ділянку площею 2 га. Працівник державного органу повідомила, що всі дії та суму вона узгодила з керівником райдержадміністрації.

Під час передачі другого траншу у 1300 доларів США співробітники прокуратури та поліції затримали спеціаліста – «посередника». У голови райдержадміністрації в кабінеті знайдено та вилучено 500 доларів США раніше обумовленої суми.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2415