Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2017

Прокуратура категорично не згодна з рішенням Іллічівського міського суду та готує апеляційну скаргу на виправдувальний вирок щодо фігурантів «справи 2 травня»

-

  З березня 2015 року за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура Одеської області підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом трагічних подій, що сталися 2 травня 2014 року на вул. Грецькій, Грецькій площі та поблизу Будинку профспілок.

  Унаслідок масових заворушень 2 травня 2014 року загинуло 48 чоловік та травмовано 250 громадян.

  В ході судового розгляду представники прокуратури орієнтували суд на призначення обвинуваченим покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років в залежності від ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

    Докази, що були отримані слідчими органів поліції та прокуратури Одеської області після передання кримінального провадження центральним апаратом органів внутрішніх справ до Одеси щодо подій 2 травня та надані суду, прийняті не були. 

   Слід зазначити, що 18 вересня 2017 року колегією Іллічівського міського суду винесено виправдувальний вирок щодо всіх осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 року, які призвели до загибелі людей.

   Прокуратура категорично не погоджується із вказаним рішенням суду, що грубо порушує норми Закону, та вже готує апеляційну скаргу.

    Крім того у залі судового засідання у понеділок, 18 вересня, прокуратура Одещини повідомила про підозру двом фігурантам масових заворушень у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України, спрямованих на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 КК України).

    Прокуратура вже звернулася до суду про обрання вказаним особам запобіжного заходу в вигляді взяття під варту.

 

      Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 4230