Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2017

Прокуратура категорично не згодна з рішенням суду про визначення директору табору «Вікторія» застави та готує апеляційну скаргу

-

У вівторок, 14 листопада, у ході засідання, на якому розглядалося клопотання прокуратури про продовження міри запобіжного заходу директору табору «Вікторія», Приморським районним судом продовжено арешт підозрюваному, але поряд із цим визначено заставу у сумі 128 тис грн.

На теперішній час заставу підозрюваним внесено.

Слід зазначити, що два місяці тому Київським районним судом м. Одеси за клопотанням прокуратури підозрюваному визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права заставу.

Більш того це рішення суду першої інстанції залишено у силі апеляційним судом Одеської області під час розгляду скарги сторони захисту, враховуючи, що інкриміновані підозрюваному дії призвели до загибелі людей.

Слід зазначити, що рішення суду про визначення застави прийняте, не дивлячись на існування реальних ризиків, на яких у своїх клопотаннях неодноразово наголошувала прокуратура.

Серед них можливий незаконний вплив на потерпілих та свідків, інших підозрюваних, переховування від органів слідства та суду та інші ризики, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.  

Також це рішення суперечить вимогам процесуального законодавства, оскільки прийняте судом попри наявність клопотань, в яких прокуратура вимагала продовжити запобіжний захід виключно у вигляді арешту без  визначення будь-якої альтернативної міри.

         Прокуратура Одеської області категорично не згодна із вказаним рішенням районного суду та вже готує апеляційну скаргу.

         У зв’язку із цим прокуратура й надалі наполягатиме на визначенні керівнику позашкільного закладу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу, враховуючи тяжкість спричинених злочином наслідків – загибелі трьох малолітніх дітей.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 8426