Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

Шість жорстоких нападників, які катували одеситів та погрожували їх рідним, завдяки прокуратурі тепер за гратами (ФОТО)

-

Завдяки спільним заходам прокуратури, слідчого управління та управління стратегічних розслідувань ГУНП в області ліквідоване злочинне угруповання, що тероризувало вимаганням та розбійними нападами одеситів.

Наразі за клопотанням прокуратури 6 фігурантів злочинів - мешканців Одеси судом взято під варту без права на заставу. Під приводом повернення неіснуючого боргу іноземній компанії вони вимагали у громадянки 35 000 доларів США. Спільники злочину систематично телефонували жінці, погрожували застосувати насильство до неї та родичів.

На їх рахунку також побиття та пограбування трьох продавців магазину, в яких відібрали вартісні мобільні телефони та годинники. Спочатку їх били у приміщенні магазину, а згодом перетягли до підсобки та продовжили побиття, душили, надівали пакети на голови, погрожували зброєю. Крім того, ділки винесли всю цінну техніку з помешкань потерпілих.

Загальний розмір шкоди трьом чоловікам складає майже півмільйона гривень.

Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронні органи виявили та вилучили зброю, шапки для маскування обличчя, електронну та комп’ютерну техніку тощо.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одещини (ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 129 КК України).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2380