Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2015

Посадовій особі та співробітнику УНБУ в області повідомлено про підозру у службовій недбалості та привласненні цінностей банку

-

  Прокуратурою Приморського району повідомлено про підозру у службовій недбалості керівнику одного із структурних підрозділів УНБУ в Одеській області за ч. 2 ст. 367 КК України.
  Установлено, що цей посадовець створив достатні умови для вчинення кримінального правопорушення у стінах управління, а саме фактично унеможливив розкриття злочину по гарячих слідах та швидкого повернення присвоєних матеріальних цінностей.
   Крім того, прокуратурою району повідомлено про підозру співробітнику банківської установи у привласненні майна в особливо великих розмірах, що передбачено ч. 5 ст. 191 КК України.
   Досудовим розслідування встановлено, що співробітник управління НБУ прийняв та оцінив від невстановленої особи 11 зливків золота 999 проби та видав необхідну документацію на отримання готівки у сумі понад 5,4 млн грн у касі банку.
   Після чого, будучи обізнаним щодо недоліків системи охорони та несумлінного ставлення до порядку зберігання матеріальних цінностей з боку керівництва установи, привласнив золото.
    Досудове розслідування триває.

    Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3964