Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2015

Прокуратура: у ході розслідування кримінального провадження щодо зловживань на «Одеському припортовому заводі» керівництвом ПАТ припинено виконання договору з австрійською фірмою

-

   Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами зловживань службовими особами ПАТ «Одеський припортовий завод».
    Так, у ході розслідування, 16.12.2015 ПАТ «ОПЗ» відмовилося від виконання договору переробки давальницької сировини (толінгу) з австрійською компанією. Підприємством виконано 5 відсотків від загального обсягу робіт, обумовленого договором, тобто перероблено лише 27 млн м куб. газу, замість запланованих 500 млн м куб. сировини.
     Нагадаємо, із допиту службових осіб та з отриманих документів установлено, що у травні цього року державою до складу керівництва заводу введено та наділено повноваженнями керувати фінансовою і зовнішньоекономічною діяльністю осіб, які раніше не мали відношення до діяльності підприємства.
    Згодом саме вони уклали з новими іноземними фірмами низку договорів про використання потужностей підприємства для привласнення надприбутків, що мали надходити до Державного бюджету України. У тому числі 22 жовтня 2015 року договір про переробку давальницької сировини (толінгу) з австрійської фірмою.
      Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

      Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3848