Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2017

На Одещині правоохоронці викрили злочинну схему контрабандного вивозу лісу закордон (ФОТО)

-

Органи прокуратури Одещини у координації з іншими правоохоронними органами та відомствами продовжують роботу щодо протидії незаконному експорту лісу та лісоматеріалів.

Так, правоохоронці викрили злочинну схему контрабандного вивозу закордон через територію Одеської області ділової деревини на підставі підроблених документів.

У четвер, 5 січня 2017 року, співробітниками прокуратури області спільно з УЗЕ в області  ДЗЕ НП України, УСБУ, Південного регіонального управління ДПСУ та СУ ГУ НП в області у ході обшуку виявлено 56 вагонів з деревиною на залізничних станціях «Кучурган» та «Роздільна-Сортувальна» регіональної філії Одеської залізниці.

Наразі деревина, яку планували незаконно експортувати до Румунії, вилучена. Готується клопотання щодо накладення арешту.

Прикметно, що відповідно до супровідних документів у вказаних вагонах мала перевозитись паливна деревина хвойних порід (дрова), а фактично там знаходилась ділова деревина (кругляк), експорт якої з 1 січня 2017 року заборонено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом виготовлення та видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів та підроблених товаро-транспортних накладних для експорту половника сосни триває (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 3435