Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2017

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру членам злочинної групи, причетним до викрадення народного депутата України (ФОТО)

-

       У п’ятницю, 24 лютого, прокуратура області повідомила про підозру трьом членам злочинної групи, причетним до викрадення народного депутата України.
       Двом з них, серед яких депутат Лиманської районної ради Одещини правоохоронці інкримінують заподіяння тяжких тілесних ушкоджень особі у зв’язку із її державною, громадською діяльністю та розповсюдження друкованої продукції, направленої на розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної гідності (ч. 1 ст. 161, ч. 3 ст. 346 КК України).
        Крім того одному з фігурантів повідомлено про підозру у виготовленні матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни та поширення видань, що пропагують національну ворожнечу та ненависть до українських націоналістів і патріотів (ч. 1 ст. 161, ст.436 КК України).
          Наразі прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання членам злочинної групи запобіжного заходу.
         Нагадаємо, 23 лютого слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками Управлінням Служби безпеки України в області у ході спецоперації викрили злочинну групу, яка майже рік займалася виробництвом та розповсюдженням незаконної літератури. Їх книги та буклети за висновками експертів пропагують національну ворожнечу між українцями, росіянами та євреями та спрямовані на розпалювання ненависті до українських націоналістів та патріотів. Серед видань - "Слуги зла или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни".
         У ході слідства встановлено, що двоє членів групи замовили викрадення народного депутата та планували завдати йому тілесні ушкодження. До чоловіка мали намір застосувати кислоту, щоб спотворити обличчя та розбити молотком коліна.
          Слідчими задокументовано інформацію  про те, що ці особи не розділяли поглядів чоловіка щодо подій 19 лютого та 2 травня 2014 року в Одесі.
           Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури Одеської області

 

  

 

кількість переглядів: 2527