Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2017

Прокуратура: на заваді конфіскації на користь держави майна ОНПЗ стояла схема іпотечного договору з російським банком та підконтрольною компанією

-

Прокуратура Одещини спільно з Управлінням Служби безпеки в області та органами Національної поліції у ході розслідування оборудок із нафтопродуктами викрили злочинну схему, за якою планувалося збереження майна «ОНПЗ» за головним фігурантом справи – С. Курченком та його спільниками.

Установлено, що у 2014 році між посадовими особами «ОНПЗ», за сприяння співробітників банківської установи,  укладено удавану угоду про передачу в іпотеку російському банку всього майна нафтопереробного заводу начебто на забезпечення виконання кредитних зобов’язань перед іноземною компанією, підконтрольною С.Курченку.

Таким діями зловмисники планувати завадити можливій конфіскації заводу на користь держави.

За даними слідства для укладання угоди два оцінювачі, яких залучила банківська установа, на замовлення виготовили підроблені акти оцінки нерухомого майна та земельних ділянок «ОНПЗ».

Наразі судом вказаних осіб визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 358 КК України  (складання, видача завідомо неправдивих офіційних документів; такі дії, вчинені оцінювачем).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2695