Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

Прокурор Одеської області Олег Жученко прокоментував хід розслідування трагічних подій у таборі «Вікторія» (ВІДЕО)

-

      «На теперішній час слідство посекундно прораховує, скільки пройшло часу від загорання до виклику спеціалістів служби з надзвичайних ситуацій. Для цього вивчаються матеріали, отримані з телефонних з’єднань, переписки з батьками, інформації про спроби  самовільного тушіння пожежі. Крім того ми очікуємо на результати ряду обов’язкових експертиз», - про це у четвер, 28 вересня, повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко.

       Слідчими поліції вже встановлено наявність залишків кип’ятильника на тому місці, де був осередок пожежі.  

       У зв’язку із тим, що у ході слідства вихователь табору, яка підозрюється у порушенні пожежної безпеки, активно сприяла розслідуванню, давала обширні та ґрунтовні показання, при зверненні з апеляційною скаргою на рішення суду про зміну запобіжного заходу, прокурор у судовому засіданні 28 вересня не заперечував на його зміні на не пов’язаний з триманням під вартою.

      Під час розслідування встановлено, що з моменту покладання на вказану громадянку відповідних обов’язків не було зроблено жодного кроку, не розброблено жодного плану щодо встановлення протипожежних меж у таборі.

          Крім того відсутня офіційна інформація про звільнення вказаної співробітниці, а дані з зарплатної картки свідчать про одержання коштів за весь серпень та нарахування авансового платежу у день трагедії.

      Також триває розслідування прокуратури області щодо фактів службової недбалості, яка спричинила загибель дітей, та слідчими національної поліції разом із прокурорами – процесуальними керівниками вивчається весь об’єм документації про проектування, будівництво, реконструкцію та оснащення позашкільного закладу.

 

          Прес-служба прокуратури Одеської області

   

 

 

кількість переглядів: 3196