Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2017

На Одещині на користь держави конфісковано нафтопродукти вартістю понад 800 млн грн у рамках розслідування «злочинної схеми С. Курченка» (ВІДЕО)

-

Завдяки спільно вжитим заходам прокуратури Одещини, Головного управління Національної поліції в області, Управління Служби безпеки України в області та Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області у рамках розслідування кримінального провадження за рішенням суду застосовано спеціальну конфіскацію близько 100 тис тонн нафтопродуктів. Про це 13 листопада повідомив прокурор Одещини Олег Жученко у ході спільного брифінгу за участі керівника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитра Головіна.

Вказане паливо надійшло на територію України для реалізації злочинною організацією під керівництвом С. Курченка без сплати митних платежів.

Загальна вартість конфіскованого за рішенням Київського районного суду м.Одеси палива складає понад 800 млн грн.

Враховуючи, що під час розслідування судом надано дозвіл на реалізацію арештованого палива, вироком суду застосовано спецконфіскацію щодо всіх цих нафтопродуктів або коштів, отриманих від їх реалізації, у тому числі нарахованих на них відсотків.   

Так, частина конфіскованого палива перебуває на нафтобазах.

Крім того від реалізації частини нафтопродуктів до бюджету у вигляді податків вже сплачено понад 300 млн грн, на рахунках банківських установ перебуває більш ніж 100 млн грн, на які нараховано понад 13 млн грн відсотків тощо.

Нагадаємо, що 19 червня 2017 року завдяки спільними заходам правоохоронних органів Одещини за рішенням суду застосовано спеціальну конфіскацію до всього майна Одеського нафтопереробного заводу та товариства з обмеженою відповідальністю на користь держави вартістю понад 5 млрд грн. 

На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Серед них колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення палива, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства.

Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

кількість переглядів: 3402