Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2017

За клопотанням прокуратури заарештовано засновницю фірми, яку підозрюють у шахрайстві з квартирами у новобудовах на 4 млн грн (ФОТО)

-

За клопотанням Іллічівської місцевої прокуратури судом 15 листопада взято під варту засновницю підприємства з продажу нерухомості, підозрювану у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України).

Також судом 37-річній мешканці с. Молодіжне визначено заставу у сумі 4,5 млн грн, яку наразі не внесено.

Так, місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за майже 20 фактами заволодіння коштами довірливих інвесторів під приводом продажу їм майнових прав на квартири у новобудовах підприємством «Д.».

Від шахрайських дій за даними слідства з 2013 року постраждало 17 осіб, а розмір майнової шкоди, спричиненої злочинами, становить понад 4 млн грн.

З’ясовано, що для прикриття своїх дій та обману нових клієнтів жінка неодноразово показувала громадянам фундамент одного котеджу, запевняючи, що будівництво ведеться швидкими темпами та треба встигнути придбати майбутнє житло. 

 У вівторок, 14 листопада, місцева прокуратура повідомила про підозру у шахрайстві вказаній громадянці та її спільнику – представнику фірми.

Крім того під час розслідування співробітники прокуратури та Чорноморського відділу поліції у ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в офісах фігурантів виявлено і вилучено кошти, документацію, комп’ютерну техніку, що могли використовуватися для незаконних дій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Довідково
 

За вчинення шахрайських дій в особливо великих розмірах Законом передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

               

          Прес-служба прокуратури Одеської області

        

        

кількість переглядів: 2201