Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2017

На Одещині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно активного учасника терористичних організацій

-

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідування в якому здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області, щодо підозрюваного в участі у терористичній організації.

Під час розслідування з’ясовано, що громадянин Російської Федерації, у 2014 році увійшов до керівного складу терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» та до червня 2017 року приймав активну участь у бойових діях проти українських військових. Слід зазначити, що підозрюваний мав значний досвід ведення бойових дій на території Республіки Молдови та Грузії.

Також слідство володіє інформацією, що вказаний іноземець особисто катував військовополонених, а також агітував місцеве населення на вступ до лав незаконних збройних формувань.

Чоловік був викритий та затриманий  співробітниками УСБУ в Одеській області у червні 2017 року, коли намагався незаконно по підробленим документам громадянина України перетнути територію держави для виїзду до Республіки Молдови.

За клопотанням прокуратури Одещини підозрюваний перебуває під вартою.

Довідково

 

Законом передбачено до 15 років ув’язнення за вчинення злочину за  ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації, організаційне сприяння її створенню та діяльності).

 

             Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3628