Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2015

Віталій Ярема: Прокурори докладуть максимум зусиль, щоб гідно виконувати свої обов’язки в умовах збройного конфлікту

-

У понеділок, 5 січня 2015 року, Генеральний прокурор України Віталій Ярема разом із заступником Генпрокурора – Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом провів зустріч з працівниками прокуратур Донецької, Луганської областей, а також військовими прокурорами Південного регіону України.
Під час зустрічі з особовим складом Генеральним прокурором було проведено аналіз роботи органів прокуратури, окреслено недоліки, визначено проблемні питання та шляхи їх вирішення, оскільки, за його словами, найближчим часом органам прокуратури належить реалізувати комплекс складних і важливих завдань щодо зміцнення в зоні АТО законності та правопорядку, захисту конституційних прав громадян. Окремо Віталій Ярема зупинився на тих змінах, які відбуватимуться в роботі органу найближчим часом, підкресливши, що 2015 рік стане для всіх роком випробовувань. «Ви на особистому досвіді відчуваєте ті проблемні питання, які стоять перед державою, починаючи з окупації Криму та продовжуючи військовою агресією з боку Російської Федерації на Сході Україні», - зазначив він.
Віталій Ярема висловив впевненість, що прокурори докладуть максимум зусиль для того, щоб гідно виконувати свої обов’язки в умовах цього збройного конфлікту. «З початку проведення АТО 14 працівників прокуратур Донецької та Луганської областей, двоє з яких – заступники прокурора області, перебували в полоні членів терористичних організацій. Троє працівників прокуратури загинули від рук терористів», - наголосив він та закликав присутніх вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання. Також Генпрокурор повідомив, що їх сім'ї не залишаться без допомоги.
Генеральний прокурор України підкреслив, що прокуратура повинна жорстко реагувати на правопорушення в зоні проведення антитерористичної операції. Важливою при цьому, за його словами, є робота Головної військової прокуратури. «Головні питання, якими займається військова прокуратура зараз, - це розслідування фактів системного розкрадання бюджету та розукомплектування бронетанкових військ. На даний час вже є ряд кримінальних проваджень по військовим підприємствам у Житомирі, Харкові, Миколаєві, Львові», - зазначив Віталій Ярема.
Також він торкнувся проблем наявності величезної кількості зброї, яка надходить до України і перебуває на руках у бандитських та військових угруповань, та непоодиноких випадків ухилення від військової служби.
Наприкінці зустрічі Генеральний прокурор України вручив нагороди 28 працівникам органів прокуратури за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативу та оперативність у роботі, проявлені в складних умовах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Окрім того, Генеральний прокурор оголосив накази про присвоєння в порядку заохочення чергових військових звань 7-ми офіцерам військових прокуратур за гідне виконання ними службових обов’язків в районах проведення антитерористичної операції.
Також Віталій Ярема представив присутнім на зустрічі новопризначеного прокурора Луганської області Сергія Бєсєду.

Окрім того, в рамках робочої поїздки до зони АТО Генеральний прокурор відвідав вихованців Краматорского дошкільного дитячого будинку №3. Віталій Ярема привітав дітей з дитячого будинку «Гайок» з Різдвяними святами, оглянув умови, в яких вони проживають, і передав вихованцям закладу подарунки.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

http://old.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=148765&s=print

кількість переглядів: 2037