Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2018

Олег Жученко: правоохоронці ліквідували корупційну схему, до якої входили чотири посадовці органів поліції (ФОТО, ВІДЕО)

-

Слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області 22 травня ліквідували корупційну схему, яка діяла в одному з відділень органів поліції в Одесі. Про це повідомив прокурор Одещини Олег Жученко під час брифінгу за участі начальника Управління Служби безпеки в Одеській області Олександра Довженка.
Прокурор регіону відзначив, що процес самоочищення правоохоронних органів області, а також прокуратури від недобросовісних співробітників, причетних до корупційних діянь, є одним із пріоритетних напрямків роботи.
Так, за результатами спільної спецоперації правоохоронці «на гарячому» викрили виконуючого обов’язки начальника Шевченківського відділення поліції, його заступника, а також заступника сектору превенції цього відділення поліції під час одержання понад 23 тис грн неправомірної вигоди.
«Вже сьогодні слідчі прокуратури встановили причетність до злочинної діяльності та готують підозру начальнику сектору превенції вказаного відділення поліції, який передавав по вертикалі неправомірну вигоду керівництву», - повідомив керівник прокуратури.  
За даними розслідування фігуранти схеми протягом 2017 – 2018 років налагодили систематичний «збір» хабарів від підприємців, які займалися реалізацією підакцизних товарів, напоїв з автомобілів з продажу кави та стихійною торгівлею на території Приморського району Одеси без дозвільної документації.
Крім того наразі у рамках розслідування перевіряється інформація про факти умисного приховування вказаними співробітниками органів внутрішніх справ низки тяжких та особливо тяжких злочинів.  
У свою чергу керівник Управління Служби безпеки України в Одеській області Олександр Довженко зазначив, що документування незаконної діяльності здійснювалося близько півроку. А також у ході розслідування одержано інформацію про факти отримання поліцейськими неправомірної вигоди від осіб, які займаються купівлею-продажем металобрухту та розміщенням незаконних автостоянок.   
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України здійснюють слідчі прокуратури Одещини.
 
Прес-служба прокуратури Одеської області
 
 
 
 

кількість переглядів: 3195