Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2016

Прокуратура: голова Затоки, керівник земельної комісії та головний архітектор незаконно відчужили рекреаційні землі ринковою вартістю 50 млн грн під дачне будівництво (ФОТО)

-

    Прокуратура Одеської області спільно з органами поліції повідомили про підозру голові Затоківської селищної ради, керівнику земельної комісії ради та головному архітектору м. Білгород-Дністровський у зловживанні службовим становищем та умисному перешкоджанні виконання судового рішення.
    Установлено, що у вересні-грудні 2014 року керівник селищної ради спільно з головою земельної комісії та головним архітектором міста незаконно вивели із комунальної власності та передали у приватну власність земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 гектари.
     Рекреаційну землю поділено між 66 пов’язаними з посадовцями особами.
    Заборона на забудову землі дачними будинками визначена законодавством, а ухвалою суду заборонено вчиняти будь-які дії з цією ділянкою. Ринкова вартість землі складає понад 50 мільйонів гривень.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1 366 КК України (зловживання службовим становищем; невиконання судового рішення; службове підроблення) триває.
    Прокуратура звертатиметься до суду з клопотанням про відсторонення вказаних посадових осіб від займаних посад.

    Прес-служба прокуратури Одеської області


    

кількість переглядів: 3771