Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2016

ПРОКУРАТУРА ЗАКЛИКАЄ ГРОМАДЯН ДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРАВОПОРЯДКУ У ТРАВНЕВІ СВЯТА

-

  Під головуванням виконуючого обов’язки прокурора області Олега Жученка відбулася нарада керівників правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення охорони громадського порядку, недопущення проявів екстремізму, сепаратизму та інших злочинних дій на ґрунті політичних, мовних, національних, релігійних розбіжностей під час проведення святкових заходів 01 - 09 травня 2016 року.
   В умовах складної суспільно-політичної ситуації в області, зростання рівня злочинності, реформування правоохоронної системи нагальним є вжиття спільних узгоджених заходів з метою недопущення ескалації насильства та масових заворушень.
    Слід зазначити, що упродовж 2014 – початку 2016 років за фактами спроби дестабілізації ситуації на Одещині, тероризму, хуліганства, масового порушення громадського порядку слідчими правоохоронних органів розслідувалося 277 кримінальних проваджень.
     Так, під час слідства правоохоронці викрили 26 злочинних груп, що вчиняли терористичні акти та планували їх вчинення, готувалися здійснити захоплення влади, скоювати вбивства тощо. Робота у вказаному напрямку триває.
     Тому першочерговим завданням правоохоронних органів під координацією прокуратури є злагоджена робота з розкриття злочинів та встановлення осіб, які їх скоїли або зараз готують для дестабілізації обстановки в регіоні.
      У зв’язку із цим, прокуратура звертається до одеситів, гостей міста та області з проханням не піддаватися на провокації, зберігати спокій та правопорядок. Утримуватися від участі в несанкціонованих заходах масового характеру та запобігти участі у подібних акціях своїх рідних та близьких. Адже мир та стабільність на Одещині в цілому залежить і від кожного громадянина, від його свідомої громадянської та правової позиції.

       Прес-служба прокуратури Одеської області

      

кількість переглядів: 2788