Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2017

В Одесі затримали адвоката та секретаря суду за одержання неправомірної вигоди за вплив на правоохоронців

-

У четвер, 9 березня, слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками УСБУ в області викрили факт одержання неправомірної вигоди адвокатом та секретарем одного з районних судів Одеської області.

Установлено, що вказані особи повідомили приватного нотаріуса про наявність у неї проблем з правоохоронними органами у зв’язку з поверненням обвинувального акту у кримінальному провадженні, в якому нотаріус допитана як свідок. Зокрема, жінка надавала свідчення з питань посвідчення договору купівлі-продажу, який у подальшому суд визнав недійсним.

У зв’язку з цим затримані вимагали від приватного нотаріуса 3 тис доларів США за вплив на правоохоронців з метою  вирішення питання щодо залишення їй статусу свідка незмінним.

Після отримання неправомірної вигоди адвоката та працівника суду затримано.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням).

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3376