Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2017

Прокуратура Одещини наполягає на відводі суддів у справі 2 травня у зв’язку з грубими порушеннями процесуальних норм (ОНОВЛЕНО)

-

Прокуратура області за дорученням Генеральної прокуратури України підтримує державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом трагічних подій, що стались 2 травня 2014 року на вул. Грецька, Грецькій площі у м. Одесі (ч. 2 ст. 263 та ч. 2 ст. 294 КК України).

На разі обвинувальний акт розглядається колегією суддів Іллічівського міського суду Одеської області.

У вівторок, 29 серпня, прокурором заявлено відвід суддям у зв’язку з допущенням ними ряду грубих порушень під час судового розгляду, що у подальшому є безумовною підставою для скасування судом вищої інстанції будь-якого вироку у кримінальному провадженні.

Зокрема, суд задовольнив клопотання сторони захисту про відвід прокурора не лише вийшовши за межі своїх повноважень, а й за відсутності учасників судового провадження. Крім того, суддями порушено принцип змагальності сторін, свободи в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, що свідчить про упередженість суду.

З метою не допущення звільнення обвинувачених у справі у зв’язку з закінченням строку тримання під вартою, який спливав 29 серпня, прокурором подано заяву про відвід судів після продовження запобіжного заходу.

Доповнено: суд відмовив у задоволенні відводу суддям.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2715