Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2018

В Одесі прокуратура та поліція викрили фігурантів незаконного утримання людей у «реабілітаційному» центрі (ФОТО)

-

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного позбавлення волі людей (ч.2 ст. 146 КК України).

У ході спільної спецоперації співробітники обласної прокуратури разом із працівниками відділу протидії наркозлочинності ГУНП в Одеській області та слідчими ГУНП в області викрили та затримали двох причетних осіб.

За даними слідства вказані фігуранти спільно з іншими невстановленими особами «спеціалізувалися» на позбавленні волі громадян та їх утриманні, за що одержували матеріальну винагороду.  

Злочинна схема діяла під виглядом реабілітації наркозалежних та алкозалежних людей у спеціалізованому реабілітаційному центрі. Поряд із цим офіційних документів щодо діяльності спецзакладу правоохоронцями не виявлено, а утриманці фактично перебували у завчасно орендованих приміщеннях на території Одеси.    

У закладі діяли «порядки» наглядачів, а саме періодичне побиття жертв, психічний примус, а також відсутність будь-якого лікування та погане харчування.

Наразі вже відомо про більше 10 постраждалих громадян від незаконних дій.

Співробітники прокуратури та органів Національної поліції відпрацьовують інформацію про інші епізоди злочинної діяльності та перевіряють можливу причетність інших осіб до вчинення злочину.

Прокуратура Одеської області 07 лютого повідомила про підозру двом затриманим фігурантам у незаконному позбавленні волі групи осіб з корисливих мотивів. 

До суду прокуратурою скеровано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2515