Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2018

Прокуратура: за одержання 3 тис доларів хабара колишній співробітник поліції проведе 6 років за ґратами

-

Прокуратура Одеської області підтримувала публічне обвинувачення  у кримінальному провадженні, за результатом розгляду якого слідчого органів поліції визнано винним у хабарництві (ч. 3 ст. 368 КК України).

Київським районним судом м. Одеси правоохоронця засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Крім того, відповідно до вироку суду громадянина позбавлено спеціального звання майор поліції.

З’ясовано, що старший слідчий відділу з розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в області вимагав та отримав 3 тисячі доларів США хабара від юриста, який надавав правову допомогу учаснику дорожньо-транспортної пригоди. Слід зазначити, що внаслідок ДТП загинула людина.

За  неправомірну вигоду слідчий мав вирішити питання щодо не притягнення до кримінальної відповідальності клієнта юрисконсульта.

Нагадаємо, у квітні 2017 року вказаного співробітника поліції викрили слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області. 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 2718