Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

Юрій Луценко в Одесі: Прокуратура продовжує наступальну боротьбу з кримінальною корупцією в межах, визначених Законом (ФОТО, ВІДЕО)

-

   У п’ятницю, 20 квітня 2018 року, у прокуратурі Одеської області відбулася нарада під головуванням Генерального прокурора України Юрія Луценка за участю прокурорів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

   На заході прокурори обговорили найбільш резонансні питання діяльності та основні напрямки роботи регіональних прокуратур на майбутнє.

   Юрій Луценко акцентував увагу на пріоритетності зусиль у протидії кримінально караній корупції. «Ви знаєте, що в нашій країні постійно циркулюють заяви – ніби з корупцією ніхто не бореться та вона безкарна. Ці твердження не відповідають дійсності, про що свідчать конкретні результати нашої роботи та вироки», - зазначив Генеральний прокурор України. Він додав, що Закон дозволяє Генеральній прокуратурі України протидіяти корупції діючих чиновників до районного рівня, все вище є виключною компетенцією Національного антикорупційного бюро України.

  За словами Генерального прокурора України, торік винесено рекордну кількість вироків у корупційних справах, а саме 1692 вироки, що утричі більше ніж за попередні роки.

   Так, в Одеській області до 6 років позбавлення волі вироком суду засуджено старшого слідчого Національної поліції за вимагання та отримання хабара. Крім того, до 5 років позбавлення волі засуджено працівника Приморського райвідділу міліції.

    Також Генеральний прокурор України відзначив, що вже завершено слідство та розпочався судовий розгляд стосовно директора ДП «Одеський державний цирк», обвинуваченого у розкраданні майна підприємства на 1 млн грн. Постала перед судом група осіб з державної митної служби, а загальні збитки, спричинені державі від їх незаконних дій, становлять близько півмільярда гривень. Відповідатимуть у суді представники організованої групи у складі депутата районної ради та службовців Овідіопольської райдержадміністрацїі, які наживалися на коштах, передбачених для малозабезпечених сімей.

   Юрій Луценко зазначив, що у рамках спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу правоохоронці нададуть оцінку діям причетних посадовців митниці, прикордонної та податкової служби.

   «Ми вже маємо по Одесі 74 вироки та продовжуємо наступ і боротьбу з корупцією в межах компетенції, визначеної Законом», - відзначив Генеральний прокурор України.

     Перед органами прокуратури України стоїть ще одне першочергове завдання, а саме контроль за використанням бюджетних коштів під час будівництва та ремонту автомобільних доріг у державі.

     У зв’язку із цим, Юрій Луценко доручив прокурору Одеської області Олегу Жученку з’ясувати всі обставини, пов’язані з питанням якості проведення ремонтних робіт, технічного нагляду та обслуговування дороги.

       Також у пріоритеті роботи органів прокуратури, як зазначив Генеральний прокурор України, є захист фермерів від будь-яких незаконних, у тому числі рейдерських, посягань, за умови наявності правовстановлюючих документів на землю та сплати податків до бюджету.

      «Необхідно розділяти чесну роботу зі сплати податків та дії тих людей, які мають на меті лише нажитися на землях України», - констатував Юрій Луценко.

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

 

   

   

 

 

кількість переглядів: 2633