Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

В Одесі правоохоронці ліквідували масштабний підпільний цех, де під виглядом відомих марок розливали та фасували оливкову олію, каву та пральний порошок (ФОТО)

-

   Співробітники Одеської місцевої прокуратури №3 спільно з працівниками Управління захисту економіки  органів поліції в Одеській області та слідчими Шевченківського ВП у ході спецоперації виявили та припинили незаконну діяльність масштабного підпільного цеху.

   У складських приміщеннях у Малиновському районі виготовляли продукти харчування та предмети побутової хімії, а саме розливали оливкову олію, фасували каву в зернах та пральний порошок, які реалізовували із незаконним використанням відомих торговельних марок. Також у цьому ж приміщенні розливали моторне мастило для автотранспортних засобів.

    До цеху доставляли олію в напівпричепі-цистерні та перекачувалася  у 10-тонні пластикові бочки. Згодом продукцію розливали  у різноманітну тару з використанням зазначених вище товарних знаків для реалізації на ринках  м. Одеси, Одещини та інших областей.

    Висновки експертних досліджень засвідчили, що оливкова олія не відповідає встановленим стандартам, нормам та технічним умовам і може становити небезпеку для здоров`я людини.

     Під час санкціонованих обшуків співробітники місцевої прокуратури та УЗЕ органів поліції за місцем незаконної діяльності вилучили устаткування для виготовлення, розливу та маркування фальсифікованої продукції, понад 40 тонн олії у бочках і 5 тонн розфасованої та готової до реалізації продукції, 65 мішків та 1200 пачок кави, понад 800 упаковок прального порошку.

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шевченківського відділення поліції за ст. 227 КК України.

 

        Прес-служба прокуратури Одеської області  

 

 

 

  

 

кількість переглядів: 2720