Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

Правоохоронні органи скерували підозру колишньому народному депутату Ігорю М. у злочинах проти основ національної безпеки України

-

Прокуратура Одеської області спільно з Управлінням Служби безпеки в області направили письмове повідомлення про підозру колишньому народному депутату України Ігорю М. у вчиненні ряду злочинів проти основ національної безпеки та громадського порядку.

Колишній нардеп підозрюється у публічних закликах до зміни меж території країни.

З 2014 – 2017 роки він неодноразово, користуючись прямим ефірами телеканалів та власним каналом у YоuTube, спочатку в Одесі, згодом на тимчасово непідконтрольній території Донецької області та пізніше в м. Москві публічно висловлювався щодо зміни меж території країни, а також прихильності та підтримки діяльності незаконних утворень «ЛНР» і «ДНР».

Серед іншого: «Гласный вопрос – освобождение … Украины от .. лютого зверя – имя которому бандеро-фашистский режим», «Вот эти первые 13 человек были обменяны, обменяны на карателей … и спасибо огромное ребятам из ДНР, которые идут на это», «Чем больше перебьют, тем меньше нам потом работы будет, вернувшись на Украину!...».

Також у його публічних виступах та зверненнях за даними експертів-лінгвістів містяться заклики до вчинення терористичного акту, крім того до розпалювання національної ненависті, приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян.

Наразі вирішується питання про проведення стосовно вказаної особи спеціального (заочного) розслідування.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 3796