Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Правоохоронні органи ліквідували міжрегіональну схему торгівлі кокаїном в Одесі (ФОТО)

-

Правоохоронні органи продовжують спільну роботу з протидії незаконному обігу наркотиків, викриття та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

На цей раз одеські правоохоронці 16 травня ліквідували схему, за якою в Одесі тривалий час збували кокаїн. Наркотики отримували з країн Європи.

Протиправна діяльність включала поставки, систематичне незаконне придбання, перевезення, зберігання та реалізацію «порошку», що є особливо небезпечним наркотиком.

Наразі затримали трьох фігурантів, «ідейний лідер» яких є 42-річним мешканцем Одеси.   

Під час обшуків у помешканнях причетних до схеми наркотрафіку вилучили наркотики, наповнені шприци, ваги, інше приладдя, золото, мобільні телефони та картки, близько 30 тис доларів США, 26 тис Євро, 3 млн форентів  та іншу валюту, а також більше 4 тис доларів, щодо яких виникає сумнів на предмет їх справжності.

До того ж фігуранти зберігали цілий арсенал зброї та боєприпасів:  пістолет Браунінг-1906, рушницю ІЖ, більше 300 патронів різного калібру, підривач УЗРГМ-2, електродетонатор ЕДП, два брикети з речовиною, схожою на вибухівку, пістолет Форд 9Р тощо.

Також у них виявили підроблені посвідчення співробітників правоохоронних органів.

Обшуки тривали на території Одеської, Київської та Закарпатської області.

Наразі прокуратура Одещини готує клопотання про взяття вказаних осіб під варту.

Спецоперація з викриття та затримання наркодилерів проведена за участі прокурорів прокуратури області, слідчих Головного управління Національної поліції в Одеській області та співробітників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, оперативних підрозділів органів Держприкордонної служби та прикордонного спецпідрозділу "ДОЗОР". 

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2027