Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2019

З брифінгу правоохоронних органів щодо пожежі в готелі, яка забрала життя восьми людей (ФОТО)

-

За фактом пожежі, що сталася вночі у готелі «Токіо Стар» на вул. Водопровідній, прокуратура спільно з поліцією розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки).

Унаслідок трагічних подій загинули 9 чоловік та 10 громадян постраждали.

Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події, правоохоронці отримують доступ до відеокамер готелю та прилеглої території.

Вживаються заходи для вилучення та дослідження уставних документів підприємства – власника готелю, фінансово-господарської діяльності, установки та обслуговування пожежної сигналізації та інших.
Серед декількох версій пожежі, що наразі відпрацьовуються, найбільш вірогідною є загорання проводів в електрощитовій.
Про це на спільному брифінгу повідомили прокурор області Олег Жученко, керівник ГУНП в області Олег Бех та начальник ГУ ДСНС в області Віктор Федорчак.

«Раніше підрозділами ДСНС неодноразово вносилися приписи на усунення виявлених порушень протипожежної безпеки. Ми будемо аналізувати, як саме керівництвом ДСНС контролювалось усунення таких недоліків, яким чином приміщення вводилося в експлуатацію та, як саме це будівля трамвайного депо стала приватною та використовувалася під готель», - проінформував присутніх прокурор Одещини Олег Жученко.

Керівник прокуратури також повідомив, що за даними слідства, у 2019 році власник готелю змінив орендаря, тому співробітники ДСНС не змогли перевірити колишнього користувача на предмет додержання пожежної безпеки та провести перевірку на наступний період. Подібні маніпуляції будуть перевірені у ході розслідування.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 1898