Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Прокуратура Одещини повідомила про підозру головному інженеру готелю «Токіо-Стар»

-

      Прокуратура Одещини спільно з ГУНП в області повідомили про підозру  відповідно до вимог Закону головному інженеру готелю «Токіо-Стар» у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).

     З’ясовано, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем та підбір для роботи осіб, які мали ремонтувати сантехнічне і електричне обладнання. Керував роботою цих вказаних осіб.

         Разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки у готелі.

     У своїй діяльності вказані особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.  

     Відповідно до інформації з перевірок органів Державної служби з надзвичайних ситуацій господарська діяльність закладу роками велася з суттєвими порушеннями пожежної безпеки, та у 2012 році через це роботу готелю було зупинено.

       Упродовж 2013 - 2018 років, щоб завадити перевіркам контролюючих органів та припиненню незаконної діяльності готелю, власниками здійснено низку правочинів з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом  нових суб’єктів господарювання.

        В липні цього року у готелі неодноразово спрацьовувати автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок та їх усунення вжито не було. Унаслідок цього через трагічну пожежу у серпні в готелі загинули люди.  

 

         Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

кількість переглядів: 3295