Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

За клопотанням прокуратури, щоб завадити руйнуванню, накладено арешт на будівлю-пам’ятку архітектури в центрі Одеси (ФОТО)

-

Одеська місцева прокуратура №3 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного пошкодження обєкту культурної спадщини по вул. Буніна (ч. 2 ст. 298 КК України).

Ця будівля по вул. Канатна, 18 на розі з вул. Буніна є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення (особняк Переяславцева кінця XIX ст.). 

Такі приміщення власник чи користувач зобов'язані утримувати в належному стані та своєчасно ремонтувати.

В рамках розслідування за ініціативою прокуратури проведений огляд об’єкту із залученням експертів від Одеського науково-дослідного Інституту судових експертиз, Департаменту культури, національностей, релігії та охорони об’єктів культурної спадщини облдержадміністрації, департаменту ДАБІ в області.

 Під час огляду виявлені численні порушення вимог Закону при проведенні будівельних робіт у чотирьох приміщеннях загальною площею майже 150 м кв., що привело до пошкодження пам’ятки архітектури.

На даний момент призначена будівельно-технічна експертиза щодо пошкоджень об’єкту.

За клопотанням прокуратури з метою збереження культурної цінності судом накладено арешт із забороною користування та розпорядження майном.

Крім того, прокуратура готує адміністративний позов до власників з метою скасування державної реєстрації права власності на приміщення та приведення їх у первинний стан.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 2522