Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

11-поверхівка та паркомісця на березі моря – прокуратура зупинила незаконні роботи з будівництва на Французькому бульварі (ФОТО)

За клопотанням Одеської місцевої прокуратури №3 суд арештував земельну ділянку на Французькому бульварі, 1/5 із забороною проведення будь-яких будівельних робіт.

За клопотанням Одеської місцевої прокуратури №3 суд арештував земельну ділянку на Французькому бульварі, 1/5 із забороною проведення будь-яких будівельних робіт.

З’ясовано, що у березні цього року Одеська міська рада затвердила проект землеустрою про відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га та надала її в оренду підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

Землю підприємству виділили начебто під зведення яхт-клубу та за проектом тут планували збудувати три корпуси від 3 до 11 поверхів, площею понад 22 тис м кв, у тому числі 157 «кімнат для відпочинку» та 48 паркінг-місць.

Цікаво, що при цьому у складі яхт-клубу не передбачено влаштування причалів для стоянки судів, для цього передбачається використовувати довколишні існуючі причали поза межами даної території.

Поряд із цим, положення Водного кодексу України забороняють будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних) в межах прибережної захисної смуги.

Таким чином, прокуратура за своїм клопотанням зупинила протиправні роботи із забудови прибережної захисної смуги Чорного моря.

Ці заходи у рамках розслідування правоохоронці вжили з метою забезпечення вільного доступу громадян до пляжу і моря.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває (ст. 356, ч. 2 ст. 197-1, ч. 1 ст. 364-1, ч. 1 ст. 364 КК України).

 

Пресс-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 4221